Ruud Kuiper (1965)

Huisarts sinds 1996.
Sinds 1997 is hij begonnen met echografie. Eerst abdominaal, gevolgd door vagino-rectaal, weke delen, musculoskeletaal en cardiaal. Hij gebruikt sinds 1997 al deze verschillende modaliteiten van de echografie in de huisartspraktijk.

Vanaf 2000 is hij ala arts-echografist werkzaam geweest in het academisch ziekenhuis Dijjkzigt ( nu het Eramus MC) voor achtereen volgens de gynaecologie-oncologie, de cardiologie, vaatchirurgie en anaesthesiologie. Tijdens deze periode heeft hij zowel klinisch werk verricht , als meerdere artsen geholpen met hun dissertatie op allerlei gebieden van de echografie door het verrichten van onderzoek samen met hen.
Vanaf 2000 heeft hij meerdere opleidingen gedaan in de sportgeneeskunde en heeft hij de link gelegd tussen zijn echografische expertise en de diagnostiek en behandeling van sportblessures.

Vanaf 2003 is hij zich toe gaan leggen op de begeleiding van patienten en sporters met ADHD/ADD en de medicamenteuze behandeling ervan. Vooral bij sporters op hoog niveau is deze medicamenteuze behandeling een complexe zaak. Hij heeft meer dan 900 patienten al begeleid.

Vanaf 2005 heeft hij opleidingen gedaan voor mentale coaching, waarbij Action Type zijn favoriet is. De kennis hiervan is belangrijk gebleken voor het gebruik van de unieke bewegingsleer van iedere sporter en hoe dit te gebruiken voor zijn herstel, dan wel voor verbetering van de sporter’s bekwaamheden in zijn sport.

Hij heeft al deze facetten gebruikt in zijn rol als HT3 opgeleide hockeycoach/trainer en spitsentrainer, eerst bij de jeugd, later bij de senioren op het niveau van res overgangsklasse en topklasse zaal in de afgelopen tien jaar.

Vanaf 2005 heeft hij meerdere opleidingen gegeven voor huisartsen tot huisarts echografist en was hij de oprichter van de Vereniging Eerstelijns Gecertificeerde Echografie waarmee hij aanzet heeft gegeven tot de eerste vorm van vergoeding van eerstelijns echografie door huisartsen.

Thans verricht hij meer dan 2500 echo’s per jaar op allerlei gebied, ondersteunt hij de nieuwe organisatie van huisarts-echografisten en geeft nascholingen en adviezen op het gebied van de echografie en van blessure herstel en coaching bij revalidatie en chronische pijnpatienten.

Meer informatie?

Heeft u de informatie gelezen en heeft u vragen of wilt u aanvullende informatie?